Wat is Bespoke Tailoring?
Niets meer dan vanuit een gesprek alle facetten – die een kledingstuk maken – ondervangen, zodat jij er uitziet en je voelt zoals jij dit prettig vindt. Omdat de maten, het model en de materialen puur op jou zijn afgestemd, heb je ook direct een kledingstuk dat behalve erg mooi is je ook helpt met het bevorderen van je prestaties tijdens je bestuursjaar en de carrière daarna.


Werkwijze in het kort: 
Ben je student en wil je een pak, kostuum, overhemd of anders laten vervaardigen voor jouw bestuur, commissie of vereniging dan gaan we als volgt te werk:

Achter elk pak zit een persoonlijk verhaal en idee. Aan de hand van een praktisch voorbeeld, pakken voor de marketing lustrum comissie van Virgiel leg ik je uit hoe je van kleding een meerwaarde maakt.

1. Afspraak: Dit is het Bespoke gedeelte en hier achterhalen we je wensen / behoeften en leggen onze kennis en ervaring op tafel om je indien nodig te inspireren en te informeren. Dit zodat het helder is wat je wenst en wat je van ons kan en mag verwachten. Gouden tip: maak een mood-board en neem een bestaand pak of jasje mee. 


IMG_0495-2_f85daaaeab650d0aa960dcbb8fad1fa4.jpg

2. Materiaal: Daarna gaan we opzoek naar de stoffen, voeringen en andere materialen die je mooi vind maar die ook de performance bieden die nodig is. De Oost biedt een extreem ruim aanbod van stoffen, je kunt ook je eigen stoffen aanleveren en indien nodig en anders gaan we er naar opzoek. Juist deze tijd biedt vele mogelijkheden om look en stijl nog persoonlijker te maken. 

werkwijze_9ced9c33772b286bc87abc0bc947b191.jpg

3. Model: Voorts ontwerpen we een model voor je dat er voor zorgt dat je die zaken accentueert of camoufleert zoals jij dat beoogt. We kunnen elk model in elke stijl voor je maken. Denk wel na of je pak qua stof uniform moet zijn of ook qua model en of het voor het bestuursjaar is en/of de jaren daarna. 

measuring_2f5b51e9bb39601dad2e5c4a809b3985.jpg

4. Meten: Is alles helder dan gaan we de blauwdruk van je kleding maken en dat is het patroon. Je wordt dan ook met het meetlint opgemeten waarbij niet alleen je maten aan bod komen maar ook jouw modus operandi oftewel je gevoels maten. Wat wij ruim vinden dat kan jij strak vinden. Belangrijk dus dat we elkaar goed begrijpen en je hierbij begeleiden. Hoe hoog moet je knoop bijvoorbeeld en waar moet dan je vest beginnen om te zorgen dat alles in balans is? Wellicht denk je welvarender qua maten te worden gedurende het jaar, hoe moet je dan de maten nemen zodat het nu mooi is maar ook met 6 maanden? En zo zijn er duizenden vragen te stellen en inherent dus ook onbeperkte opties. Geen zorgen wij zullen je helpen alles begrijpelijk te maken zodat je weet wat er gebeurt en waarom en zo dus een kledingstuk kan maken dat het best passend is bij jouw maten, gebruik en je persoonlijk verhaal.  


Werkwijze verstel vermaak BA.jpg

5. Passen en Vermaken: na 4/5 weken is je kleding klaar voor het door passen. Je trekt het kledingstuk aan en we lopen dit punt voor punt weer door qua maten, afwerking en pasvorm. Dit wordt dan in eigen huis verder vermaakt en is met enkele dagen klaar. De aanpassingen houden wij bij zodat je maten up-to-date zijn.  Daarna weer voor de spiegel staan en indien nodig wordt er verder gefine tuned. Je kunt ook de kleding eerst in dragen en op een later moment weer terug komen voor het aanpassen, dit uiteraard in goed overleg. 

Het doel is dat jij en je bestuur zich goed voelen in de kleding die je laat maken en dit daarmee uitstralen. 


Midlife_refresh_De_Oost_ab47ec06d848798f04707e105d8ef49c.jpg

Midlife Refresh: Ben je doorverwezen door het voorgaande bestuur of heb jezelf eerder een pak of hemd laten maken in Amsterdam. Dan neem je de vorige bestelling mee voor een 'Midlife Refresh'. Een kosteloze APK waarbij we gebruiksschade en -slijtage kosteloos herstellen. Zo is je pak ook na het bestuursjaar weer fris en klaar om verder te gebruiken.